De perfecte steak tartaar

Ingrediënten

  • Ongeveer 500 gr steak
  • 1 lepel mosterd
  • olijfolie
  • worcestersaus
  • 2 eierdooiers
  • sjalot
  • tabasco
  • peterselie
  • kappertjes
  • augurkjes
  • peper en zout

Voorbereiding

Rundvlees ideaal voor tartaar is een smaakvolle gepelde zoals de bavette: goede textuur en vol van smaak ! Het vlees heel goed doorkoelen, evt. kort in de diepvries. Het beste is het vlees zo kort mogelijk voor het serveren eerst in fijne reepjes en daarna in blokjes snijden.  Werk zo koud mogelijk en leg het gesneden vlees verspreid en te veel op elkaar om verkleuring tegen te gaan. Snijd de sjalot, peterselie, augurkjes fijn !

Bereiding

Meng de sjalot,peterselie,augurkjes en kappertjes door het koude vlees. Voeg naar smaak de kruiden, olijfolie, mosterd, tabasco en worcester toe. Kruid af met zout en een klein beetje peper.

Serveren

Plaats de tartaar in ronde of ovale vorm van ongeveer 3 cm op een bord. Maak in de midden een kuiltje en leg er de eierdooier in. Afwerken met peper van de molen.